Getting server errors on threads in the main forum area.

Grimlakin

FPS Junkie
Joined
Jun 24, 2019
Messages
2,958
Points
113
Just giving a heads up in the news discussion area getting server errors on many of the threads have not tested all but so far none are working.
 

Brian_B

FPS Junkie
Joined
May 28, 2019
Messages
3,170
Points
113
I've been getting them off and on for the past week and a half or so. I figured I was just being ninja banned =)
 

David_Schroth

Administrator
Staff member
Joined
Apr 23, 2019
Messages
852
Points
93
Can you guys grab a screenshot of the error next time around? I'll dive into the logs too. Is it when reading, replying, both, or... Other?

The front page server has been wobbling lately, but that appears to be related to NGINX fpm cache being placed in the ram disk by yours truly. A weekly reboot has been solving that, but should probably look at moving to disk based.
 

Brian_B

FPS Junkie
Joined
May 28, 2019
Messages
3,170
Points
113
Can you guys grab a screenshot of the error next time around? I'll dive into the logs too. Is it when reading, replying, both, or... Other?

The front page server has been wobbling lately, but that appears to be related to NGINX fpm cache being placed in the ram disk by yours truly. A weekly reboot has been solving that, but should probably look at moving to disk based.
Will do. Seems like it pops up when I click a particular thread to ready from the forum - like it can't load the thread to view it. Sometimes it's just a particular thread, other times it's most of the forums.

Can't recall the specific error but will capture data next time it pops up. I just figured it was someone tinkering on the backend.
 

Denpepe

Semi-regular
Joined
Aug 5, 2019
Messages
564
Points
63
I'm having some problems getting to the main page for a couple days now, mostly on edge, chroome seems to work better even though they are similar these days iirc.

error I get is "Error establishing a database connection"

The forums seem fine
 

David_Schroth

Administrator
Staff member
Joined
Apr 23, 2019
Messages
852
Points
93
Error establishing database connection is when the ramdisk folder is full of cache. The reboot seems to fix it for a couple days - though - if the page you're trying to retrieve IS cached, then it should load just fine.

Going to try to move the page cache to disk right now (of course, that may fill the disk... ugh...)
 

Grimlakin

FPS Junkie
Joined
Jun 24, 2019
Messages
2,958
Points
113
Problem with cache drives is to not burn the SSD drive up you need a raid array and if you're doing that a small raid of fast spinning disks is probably better longevity wise.

Otherwise you're liable to hit your write lifecycle pretty quick comparatively.

that or just use a set of large enterprise grade SSD's in Raid 5... still you're talking a huge chunk of change. (Looked at getting some 6 TB drives at work a while back and with support it was going to cost us 14k per drive.)
 

David_Schroth

Administrator
Staff member
Joined
Apr 23, 2019
Messages
852
Points
93
Problem with cache drives is to not burn the SSD drive up you need a raid array and if you're doing that a small raid of fast spinning disks is probably better longevity wise.

Otherwise you're liable to hit your write lifecycle pretty quick comparatively.

that or just use a set of large enterprise grade SSD's in Raid 5... still you're talking a huge chunk of change. (Looked at getting some 6 TB drives at work a while back and with support it was going to cost us 14k per drive.)

Even better, I'm using AWS's SSD!
 
Become a Patron!
Top